Anglesea House / Andrew Maynard Architects

January 15, 2010 Filed Under: House  

The design allows the users to take advantage of the surroundings by having the form open to the outdoors. This set up allows extensive physical and visual interaction between the two environments. Andrew Maynard Architects made concept “finely-crafted multi-functional timber boxes” nestled around the existing house. A new trafficable roof extends the top floor living spaces out into the treetops in an attempt to connect the house with the site. Below the roof, the wood continues downward to create a deck for the first level. Parts of the structure are carved out creating “a multi-dimensioned element” that provides shelter as well as habitable areas for the children to play. Bright color finishes at the ground level enliven the interior to create a “playful, leisurely and carefree characteristic that such a house should embody.”

anglesea terraceanglesea terrace

anglesea balconyanglesea balcony

anglesea houseanglesea house

anglesea roomanglesea room

anglesea stairsanglesea stairs

Leave a Reply